Karavi Intolerancia & citlivé trávenie 100 g
Glycyrrhiza glabra priaznivo pôsobí na optimálne zažívanie u alergikov. Kurkumovník dlhý prospieva k správnej činnosti tráviaceho traktu.
Fenikel obyčajný podporuje trávenie a prispieva k prečisteniu. Terminalia chebula priaznivo ovplyvňuje žalúdočno-črevnú činnosť.
Vrcholiak myrobalánový pozitívne ovplyvňuje trávenie a črevnú peristaltiku. Embilika lekárska harmonizuje činnosť tráviacej sústavy.
Kategória: | Bylinný himalájsky ajurvédsky čaj |
---|
Karavi Intolerancia & citlivé trávenie 100 g
Himalájske byliny sa už po celé stáročia používajú k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Sú základom tradičnej ajurvédskej medicíny, ktorá ich využíva v mnohých najrôznejších kombináciách.
#ShowMore#
Ayurvéda - tradičný hinduistický ucelený systém zdravotnej starostlivosti, pochádzajúci z územia Himalájí, uznaný Svetovou zdravotníckou organizáciou, ktorej hlavným cieľom je najmä prevencia ochorení. Vďaka správne zvoleným bylinným preparátom a upravenému jedálnemu lístku si môžete upevniť svoje zdravie a predĺžiť život.
Príprava: jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2g) nechajte 3-5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vyluhovať
Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3-5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejší pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie zdraviu prospešných výťažkov z himalájskych bylín.
Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a najlepšie ráno pred raňajkami, jednu hodinu pred jedlom počas dňa a pred spaním, po dobu trvania obnovy želateľných funkcií organizmu.
Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia. Čaje pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania. Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom.
Hmotnosť obsahu: 100 g
Zloženie: glycyrrhiza glabra, kurkumovník dlhý, ďumbier lekársky, terminalia chebula, vrcholiak myrobalánový, fenikel obyčajný, embilika lekárska, špargľa hroznovitá, senovka grécka, rímska rasca, bazalka svätá, rasca lúčna
Odporúčaná dávka: 2-3 šálky denne
Vyrobil: Everest Ayurveda ltd., Káthmandu, Nepál
=========================
S týmto produktom nie je možné uvádzať žiadne neschválené výživové a zdravotné tvrdenia.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Everest Ayurveda s.r.o. je česko-slovensko-nepálska spoločnosť, ktorá v súlade s indickou tradíciou šíri hlbšie povedomie o ajurvédskom lekárstve, zdravom spôsobe života, užívaní himalájskych bylín a vnútornom rozmere človeka. V Českej republike a na Slovensku bola spoločnosť založená v roku 2004 v spolupráci s nepálskym ajurvédským lekárom Dr. Kam Dev Jha a doktorom biotechnologie Sureshom K. Sahom.
Predmetom výroby, dovozu a veľkoobchodnej činnosti spoločnosti sú tradičné ajurvédske prípravky z Nepálu a Indie. Everest Ayurveda s.r.o. má svoje sídlo v Českej republike s centrálou v Prahe, firemnú pobočku na Slovensku so sídlom v Bratislave a výrobu bylinných prípravkov v Nepále so sídlom v Káthmandu.