Tibetský broskvový koláč Tom Robbins
Autor kultovných zväzkov, ako je "Parfém bláznivého tance" alebo "I na kovbojky občas padne smutek" má rozhodne nárok tentokrát prísť s knihou spomienok. Sám o nej vehementne tvrdí, že nejde o autobiografiu, a možno má pravdu.
Tento velikán americkej bohémy a zberateľ majonézy totiž prináša jeden dôkaz za druhým, že jeho život ako by vypadol zo stránok jeho románov, a znalci jeho diela v jeho spomienkach určite nájdu mnoho zárodkov, ktoré neskôr vyklíčili do literárnych motívov.
Kategória: | Romány a beletria |
---|
Názov: Tibetský broskvový koláč
V rozvetvenom rozprávaní s mnohými odbočkami nás Robbins zoznámi so svojím detstvom prežitým vo virginskom horskom mestečku počas Veľkej hospodárskej krízy, dozvieme sa, ako sa z neho vďaka vojne stal pacifista i milovník ázijskej kultúry, počastuje nás (pre nás Stredoeurópanov srandovne úžasným) popisom svojich prvých hubárskych výprav, poučí nás, prečo jesť či nejesť kimči – a hlavne strhujúcim aj vtipným spôsobom vykreslí, ako žila americká umelecká avantgarda koncom päťdesiatych rokov, v dobách, keď sa spoločnosť u nás ešte liečila z najhorších rán najsilnejšieho komunizmu.
#ShowMore#
Z pozície očitého svedka a účastníka popisuje sanfranciskú hippie vlnu a vyznáva sa zo svojho pozitívneho vzťahu k psychadelikom, rozpráva, ako sa z literárneho kritika-samouka stal známy románopisec, a viac či menej láskyplne sa zmieňuje o mnohých láskach svojho života. Chcete sa dočítať o satori prostredníctvom neónovej golfovej loptičky a o tom, ako sledovať experimentálne filmy Andyho Warhola ako strhujúce thrillery? Ste na správnej adrese.
Jazyk: český
Autor: Tom Robbins
Originálny názov: Tibetan Peach Pie
Preklad: Michala Marková
Počet strán: 400
Väzba: pevná
Rozmer: 130 x 205 mm
Hmotnosť: 501 g
Vydavateľstvo: Argo, 2015
ISBN: 978-80-2571-487-4
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.